Wat speelt er nu? Verslag Dorpsbelang Ledenvergadering; Volgend jaar: Foekje Dillema

Tijdens de voetbalavonden is het gezellig druk in het café. Veel mensen genieten van de sportzomer. Nog voor het EK is afgelopen is de Tour de France ook gestart en vlak daarop volgen de Olympische Spelen in Frankrijk. Daar speelde zich in 1950 een "Fries drama" af. Foekje Dillema, ‘de Friese stoomwals’ uit Burum. Eind jaren ’40 verpletterde ze uit het niets haar concurrentie in het internationale hardloopcircuit. In 1950 zou ze als grote kanshebber deelnemen aan de EK in Frankrijk. Maar daar kwam het niet van: er werd getwijfeld of de razendsnelle plattelandse wel een vrouw was. Op 16 mei 2025 zal Tryater dit verhaal brengen in De Mande.

 Voor het zover is, heeft Dorpsbelangen een gesprek op het gemeentehuis in verband met de mogelijke nieuwbouw in Nijland, bereiden buurtverenigingen zich voor op het Kleintje Dorpsfeest en ontvangen we het zomer exemplaar van It Nijslân. Let op de inleverdatum!

Onder dit bericht vind je in de bijlage het verslag van de Ledenvergadering van de vereniging van  Dorpsbelangen Nijland.