:

Hoe kan een huurder worden uitgezet?

Rowan Takkelenburg
Rowan Takkelenburg
2025-05-23 22:36:56
Count answers: 9
Bij een huurachterstand kunt u uw huis uitgezet worden. Dat mag alleen met toestemming van de rechter. De rechter stopt uw huurcontract vaak bij een huurachterstand van 3 maanden of meer. Of als u regelmatig te laat betaalt. Als de rechter uw huurcontract stopt, moet u uw huis uit. Geeft de rechter uw verhuurder toestemming om uw huurcontract te stoppen? Dan mag uw verhuurder u uit de woning zetten. Uw verhuurder is niet verplicht om dit te doen. U moet zich houden aan de uitspraak van de rechter. Hierin staat op welke datum u de woning moet verlaten. Verlaat de woning op tijd. En lever de woning goed op: leeg en netjes. Doet u dat niet? Dan ontruimt de deurwaarder uw woning. Alle kosten voor de ontruiming moet u betalen. Dit zijn hoge kosten.
Mason van Doorn
Mason van Doorn
2025-05-23 21:23:22
Count answers: 2
Een huurder kan worden uitgezet als hij herhaaldelijk de huur niet betaalt, ernstige of herhaalde overlast veroorzaakt, of illegale activiteiten in het gehuurde pand uitvoert. Als de huurder de voorwaarden van de huurovereenkomst ernstig schendt, kan de verhuurder juridische stappen ondernemen. Vaak moet de verhuurder eerst de huurder schriftelijk op de hoogte stellen van de problemen en de kans geven om deze op te lossen. Alleen met een officieel gerechtelijk bevel kan een verhuurder de huurder wettelijk uit de woning laten zetten. Als de huurder niet reageert of de problemen blijven bestaan, kan de verhuurder naar de rechter stappen om een uitzettingsbevel te verkrijgen.
Yara van den Heuvel
Yara van den Heuvel
2025-05-23 20:03:45
Count answers: 3
Uw verhuurder mag niet zomaar de huur opzeggen van uw woning. Dat kan alleen met een goede reden. In de volgende gevallen mag de verhuurder de huur opzeggen: U loopt achter met betaling huur U betaalt al 1 of meer maanden geen huur. U geeft overlast in uw huurwoning Bijvoorbeeld geluidsoverlast. Verhuurder wil na periode weer terug in de woning (diplomatenclausule) U heeft een huurcontract met een diplomatenclausule. Dat betekent dat de verhuurder of een eerdere huurder na een periode weer terugkeert in zijn woning. En dat u er dan uit moet. Er zijn hierover duidelijke afspraken met u gemaakt in het huurcontract. Verhuurder heeft de woning zelf nodig De verhuurder heeft zelf de woning dringend nodig. Bijvoorbeeld na een scheiding. Verhuurder wil de woning verkopen Uw verhuurder wil de woning verkopen. Dit mag alleen onder strenge voorwaarden. De verhuurder heeft hierover afspraken met u gemaakt in het huurcontract. Er gelden een aantal voorwaarden: De verhuurder is een natuurlijk persoon; De verhuurder gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aan; De verhuurder verhuurt niet meer dan 1 woning; De verhuurder heeft minimaal 2 jaar voor de start van de huurovereenkomst zelf in de woning gewoond; De huur mag maar 1 keer om deze reden worden beƫindigd. Is aan al deze voorwaarden voldaan? Dan mag na de afgesproken huurtermijn (van maximaal 2 jaar) de huur worden opgezegd om de woning te verkopen. U bent tegen wijziging huurcontract U bent het niet eens met veranderingen in het huurcontract. Bijvoorbeeld met een hogere huurprijs na groot onderhoud. De bestemming van uw woning is veranderd De gemeente staat in het omgevingsplan in de toekomst geen bewoning meer toe op de locatie van uw woning. U huurt een hospitawoning Na de proeftijd van 9 maanden geldt de normale huurbescherming. Uw verhuurder moet een wettelijke reden hebben om de huur op te zeggen. U heeft een doelgroepencontract Als u niet meer tot de doelgroep van de woning behoort, mag uw verhuurder de huur opzeggen. Verhuurder wil verhuren aan eigen ouders of kinderen Uw verhuurder wil de woning aan zijn ouders of kinderen verhuren. Hierover moeten wel afspraken staan in het huurcontract.