de reis 2018: koffers vol verhalen.

 

 

De Reis 2018: Koffers vol verhalen

 

Zaterdag 16 maart wordt een dag met ‘koffers vol verhalen’ in Nijlân. Samen met Caro Kroon van De Reis 2018 (Kulturele Haadstêd) is het plan bedacht, om een culturele wandeltocht door het dorp te organiseren. Na een aarzelende start zijn we nu voortvarend aan de slag:

De kinderen van De Earste Trimen gaan jampotjes versieren en beplakken. De potjes geven ’s avonds de route van de wandeling aan. Daar hebben we wel heel veel potjes voor nodig!!!!

De kinderen van groep 7-8 krijgen begin maart een les aangeboden van Binne Reitsma van Tresoar, over de ontstaansgeschiedenis van Nijlân. Bovendien gaan ze samen met Binne een tentoonstelling over de geschiedenis van Nijlân op  school inrichten, die tijdens de wandeltocht op 16 maart bezocht kan worden.

De kinderen hebben het er druk mee, want ze zijn ook al begonnen met de repetities voor een heuse straattheateract. Samen met theatermaker Caro Kroon wordt er al hard aan gewerkt.

Op zaterdag 16 maart zijn er ‘s middags verschillende workshops voor de jeugd in De Mande, waaronder een graffiti workshop. Onder begeleiding van ervaren graffitikunstenaars worden panelen gemaakt die later een plekje kunnen krijgen op Aaipop.

Tussen 17.30 en 19.30 uur kunnen we een hapje eten in de Herberg; op het menu staan diverse gerechten, die geïnspireerd zijn op de twee Nijlanner ossen.

De wandeltocht ‘Koffers vol Verhalen’ start om 19.30 uur bij de Herberg. Van daaruit wordt een route door het dorp gelopen. Onderweg komen de deelnemers van alles tegen, op onverwachte plekken: een huiskamerconcert,  verhalen, gedichten, concert in de kerk, acts, tentoonstelling, film, demonstraties, enz.


 

We zijn al een mooi eind op weg maar hebben nog wel hulp van Nijlanners nodig:

-       Wilt u jampotjes verzamelen en inleveren bij school, of meegeven aan leerlingen?  Graag vóór 2 maart, dan hebben ze nog even de tijd om ze te versieren

-       Heeft u nog koffers op zolder staan waar u niets meer mee doet? Lever ze in bij Sietske Kanselaar voor 10 maart, dan kunnen we ze beschilderen en zo de route aankleden met koffers vol verhalen.

-       Wie wil er meedoen aan de tentoonstelling van Nijlanner kunstenaars of ambachtslieden?

-       Wie heeft er nog films van Nijlân die we op 16 maart kunnen laten zien?

Vragen? Meedoen?

Neem gerust contact met ons op: info@spoonk.com (Caro Kroon).