Van toniel tot volkstuin

In het weekend van 10 en 11 februari hebben we volop kunnen genieten van de klucht gebracht door de Tonielferiniging voor en door (oud) Nijlanders en belangstellenden. Het fijn te zien hoe het toneel nog leeft in ons dorp. De snelheidsregistratie op de Tramstrjitte leidt bij de meeste automobilisten tot besef dat je in een dorp rijdt. Vooral nu de Tramstrjitte door het intensieve gebruik er niet meer zo strak bij ligt als gewenst, dreunt het hardrijdende verkeer door tot in de woningen. Een aantal straten in Nijland worden in de loop van dit jaar aangepakt qua onderhoud.

Mocht je in Nijland zaken tegen komen die defect zijn, gevaarlijk zijn voor de omgeving, doe dan melding via deze link: https://sudwestfryslan.nl/onderwerp/melding-doen/

! olkstuintjes te huur!

Er zijn weer tuintjes te huur naast de oprit van de A7 richting Bolsward. Dus als je wilt tuinieren en daarmee tegelijkertijd besparen op de kosten van groenten en aardappelen, dan is er nu een mooie gelegenheid om zelf aan de slag te gaan in je eigen volkstuin. Meer informatie, over welke tuintjes en hoeveel m2, is te verkrijgen bij Chris van den Burg van de Botniastrjitte.