:

Wat is een BuiTenDienststelling op het spoor?

Jade Yilmaz
Jade Yilmaz
2025-07-24 06:20:49
Count answers : 15
0
Een buitendienststelling is het tijdelijk buiten exploitatie nemen van de infrastructuur, bijvoorbeeld wegens onderhoudswerkzaamheden aan het spoor, of het laten rijden van werktreinen. Een buitendienststelling is een in de dienstregeling geplande treinvrije periode voor onderhouds-, vernieuwings- of herstelwerkzaamheden. De infrastructuur is dan bestemd voor de vernieuwing van het spoor en niet voor treinverkeer. De buitendienststellingen worden geregeld door ProRail in samenspraak met de vervoerders.
Angelina Verbeek
Angelina Verbeek
2025-07-24 06:09:42
Count answers : 10
0
BTD staat voor BuiTenDienststelling. Dat betekend dat 1 of meerdere sporen (tijdelijk) niet bereden (kunnen) worden door treinen. Een of meerdere sporen kunnen (tijdelijk) buiten dienst genomen worden omdat er werkzaamheden plaats vinden.
Puk Hendriks
Puk Hendriks
2025-07-24 05:47:52
Count answers : 22
0
Bij een buitendienststelling is in de dienstregeling een treinvrije periode gepland voor onderhouds-, innovatie- of herstelwerkzaamheden. Dus op het spoor waar de werkplek is, is exploitatief treinverkeer niet toegestaan. De Infrastructuur is dan bestemd voor werkzaamheden aan het Spoor en het laten rijden van Werktreinen, als dit tijdens de uitvoering van het werk voorgeschreven wordt. Het spoor is hiermee voor het treinverkeer feitelijk buitendienst. Hiermee is het spoor/zijn de sporen (voor de werkenden) formeel buitendienst.
Azra Olykan
Azra Olykan
2025-07-24 05:32:07
Count answers : 18
0
Vanuit risicobenadering en de arbeidshygiënische strategie blijkt de veiligste beveiligingsklasse no. 1: volledige buitendienststelling (BD). Kijkend echter naar het redelijkerwijs principe is afscherming van het risico, veiligheidsklasse 2, het best haalbare niveau; tijdens de verbouwing moet tenslotte de verkoop gewoon doorgaan!
Joshua de Koning
Joshua de Koning
2025-07-24 05:08:58
Count answers : 25
0
Wat gebeurt er na de buitendienststelling? Tijdens de buitendienststelling zijn er ontzettend veel werkzaamheden. Het verwijderen van het huidige spoortracé en de daarbij behorende bovenleidingen. Het heien en graven van de bouwkuip, het inrijden van het tunnelelement bij de busonderdoorgang, het verwijderen van alle oude perrons en het terugbouwen van alle nieuwe perrons. Het realiseren van betonnen constructies voor commerciële ruimtes en het aanbrengen van het nieuwe spoortracé inclusief bijbehorende bovenleiding. En het installeren van het complete seinenstelsel. Na de 64-daagse buitendienststelling Na de buitendienststelling gaan we verder om de noordkant van het station af te maken. Dit omvat onder andere de noordelijke toerit van de busonderdoorgang, de kiss-en-ride en de taxistandplaats en de oost- en westflank. Het werk is dus nog niet klaar na de buitendienststelling!