Hoe werkt OV parkeren?

Angelina Veenstra
2025-05-22 09:49:47
Count answers: 5
Hoe werkt OV parkeren?
Je rijdt eenvoudig in met je kenteken en je betaalt met je betaalpas, Creditcard, Mobiliteitskaart of NS Flex (op rekening parkeren).
Inrijden
Bij het inrijden wordt je kenteken gescand.
De slagboom opent automatisch* en je kunt je auto parkeren.
Uitrijden
Rijd tot de slagboom.
Je kenteken wordt gescand en het bedrag verschijnt op het display.
Bied je OV-chipkaart of e-ticket aan voor reizigerskorting op het dagtarief.
De korting wordt automatisch berekend en het reizigers dagtarief verschijnt op de display.
Check hieronder of je aan alle voorwaarden voldoet.
Betaal met je betaalpas, Creditcard, Mobiliteitskaart of OV-chipkaart met daarop je NS Flex-abonnement (scannen bij het NS Flex-logo).
De slagboom gaat open en jij kunt uitrijden.
Je kunt eventueel een kwitantie krijgen.
* Opent de slagboom niet?
Bied dan bij het inrijden een betaalpas of creditcard aan ter identificatie.
Bij het uitrijden dien je dezelfde pas eerst aan te bieden ter identificatie, je kunt vervolgens (optioneel) de reizigerskorting scannen en betalen met een betaalmiddel naar keuze.

Max Nek
2025-05-22 09:38:05
Count answers: 9
Dat werkt als volgt: als je het P+R terrein op rijdt, neem je een parkeerkaartje uit de automaat. Je parkeert de auto en vervolgt je reis met het openbaar vervoer. Je checkt daarbij uiteraard in en uit met je OV-chipkaart. Bij terugkomst voer je jouw parkeerkaartje in bij de betaalautomaat en houd je jouw OV-chipkaart voor de lezer van de parkeerautomaat. De lezer controleert of je gereisd hebt vanaf het betreffende station. Als je dit doet binnen 1 uur na het uitchecken in het OV betaal je geen parkeerkosten. Voer je het parkeerkaartje later dan 1 uur na het uitchecken met je OV-chipkaart in, of blijkt dat je niet met het OV heeft gereisd, dan betaal je wel een parkeertarief.

Quinn Doorhof
2025-05-22 07:41:06
Count answers: 4
Als je je auto bij een P+R-locatie aan de rand van de stad parkeert en daarna met het OV reist naar de centrumzone van Amsterdam, kom je in aanmerking voor een voordeliger parkeertarief.
Je komt in aanmerking voor het voordelige parkeertarief met:
GVB P+R-kaart
OV-chipkaart
papieren chipkaartje
De P+R-kaart voor het vervoer met GVB is alleen verkrijgbaar in een P+R-automaat op de P+R-locaties Johan Cruijff ArenA, Bos en Lommer en RAI.
Een papieren kaartje kun je kopen bij de conducteur in de tram of op een kaartje in de automaat op het metrostation.
Een barcode ticket via de GVB app of andere apps kunnen niet gebruikt worden voor korting op het parkeertarief.
Het is ook niet mogelijk om OVpay, het reizen met je betaalpas of creditcard in het OV, te gebruiken voor voordeliger parkeren.
Lees op de website van gemeente Amsterdam hoe het werkt en wat de actuele parkeertarieven zijn.
De GVB P+R-kaart uit de P+R-automaat geeft je recht om vanaf de P+R-locaties van gemeente Amsterdam twee ritten (heen en terug) te maken met een GVB tram, bus of metro.
Na het inchecken bij de bus, tram of metro is het P+R-kaartje maximaal één uur geldig.
Binnen dit uur kun je onbeperkt overstappen tussen de verschillende voertuigen en lijnen.
Het tweede uur gaat in als je na het verlopen van het eerste uur opnieuw incheckt.

Eline Sahin
2025-05-22 07:39:10
Count answers: 4
Parkeren op een P+R-terrein is ideaal als je daarna verder reist met de trein. Deze parkeerterreinen liggen namelijk vlakbij een station.
Op alle betaalde locaties gebruiken we kentekenherkenning. Zo werkt het parkeren: Als je inrijdt scannen we je kenteken en de slagboom gaat open. Als je wilt uitrijden, berekenen de pakeerkosten door opnieuw je kenteken te scannen.
Betalen na het parkeren Betaal bij de slagboom voordat je uitrijdt. Dit kan met je betaalpas, creditcard, mobiliteitskaart, NS Business Card of OV-chipkaart met NS Flex-abonnement. Met NS Flex betaal je achteraf via je factuur. Heb je recht op korting? Scan dan voordat je betaalt je OV-chipkaart, NS-Business Card of e-ticket om korting te krijgen.