:

Hoe werkt een kaasmes?

Azra Olykan
Azra Olykan
2025-09-15 05:03:43
Count answers : 26
0
Voor smeerbare kazen gebruik je het smeermes. Romige, zachte kazen snijd je het best met een mes met een extra smal lemmet. Door het smalle lemmet wordt de zachte kaas niet in elkaar gedrukt. Of snijd de kaas met een mesje met gaten in het lemmet. Oude, hardere kazen snijd je met een kaasmes met een normaal lemmet, of met een kaasbijltje. Voor zeer delicate kaasjes, zoals een roquefort, kan je ook een draadsnijder gebruiken. Deze handige tool snijdt met gemak door zachte kazen heen, zonder die plat te drukken of uit te smeren.
Cornelia Martens
Cornelia Martens
2025-09-15 02:27:24
Count answers : 29
0
Om het mooi te snijden en de vorm van de kaas goed te behouden, gebruik je een dun recht mes. Dit mes heeft een breed lemmet en een afgeronde punt. Hierdoor kun je gemakkelijk de kaas op een toastje uit smeren. Voor een zachte kaas kun je ook een kaasmes met gaten gebruiken. Het steekmesje is scherp en stevig en daardoor geschikt voor hardere kaasjes. Je gebruikt het om een hard kaasje te snijden om vervolgens met de scherpe punt in de kaas te prikken en het van je kaasplankje te serveren. Heb je geen kaasmes, dompel een scherp koksmes even in het water zodat je jouw zachte kaasje mooi kunt aansnijden.